Öt percre ne kapcsoljuk le a lámpát

2010.09.23. 09:54 | Fénymánia | Szólj hozzá!

A lakás tájolásával, a bútorok elrendezésével már sok energiaköltséget megtakaríthatunk, és ezt csak fokozhatjuk, ha nem ész nélkül csapkodjuk a villanykapcsolót – folytatódik az Energiatippek-sorozat a FigyelőNeten.

A legjobb és legolcsóbb megoldás a természetes fény, ezért használjuk ki maximálisan a lakásban. Érdemes erre már az építkezés előtt, a nyílászárók tervezésekor odafigyelni, azonban már meglévő lakásunk fényviszonyain is sokat változtathatunk a bútorok, berendezések - például íróasztal - helyének megfelelő kiválasztásával.

Ne égessük feleslegesen a lámpákat!

Csak azokban a helyiségekben világítsunk, ahol éppen tartózkodunk! Ha egyetlen 100 W-os égőt naponta egy órára feleslegesen égve hagyunk, azzal évente 1500 Ft-ot dobunk ki az ablakon. Hagyományos izzók használatakor érdemes lekapcsolni a világítást, amikor 5 percnél hosszabb ideig nem tartózkodunk a helyiségben – tanácsolja az Energia Klub. A gyakori fel-lekattintás egy hagyományos izzó esetében több energiát fogyaszt, mintha 5 percig folyamatosan égett volna!


Használjunk helyi megvilágítást

A mesterséges világítás tervezésekor először gondoljuk végig, hogy melyik helyiségben milyen tevékenységet kell megvilágítani. Olvasáshoz vagy munkához ne az általános megvilágítást szolgáló lámpákat használjuk, sokkal hatékonyabb ilyenkor egy asztali lámpát felkapcsolni.
 

Fénymánia Lámpa és csillár üzlet, webáruház - www.fenymania.hu
 

A bejegyzés trackback címe:

https://fenymania.blog.hu/api/trackback/id/tr812317261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása